Onze activiteiten

Kinderkoor ZING ZANG ZONG

Elke woensdag (niet tijdens schoolvakanties) van 17u tot 18u in lagere school Perspectief, Louizastraat 17, 2000 Antwerpen.

Het kinderkoor Zing Zang Zong is een laagdrempelig kinderkoor voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De muzikale leiding van het koor is in handen van Veronica Joris en Joost Gils, beiden professionele muzikanten. Ieder jaar opnieuw is het opvallend dat muziek een taal is die kinderen heel snel begrijpen. Het is een uitstekend communicatiemiddel voor kinderen van verschillende afkomst. Muziek maken helpt ook bij het ontwikkelen van motorische, sociale en cognitieve vaardigheden. Eén keer per week komen de kinderen samen om een uurtje te zingen en samen muziek te maken.

Zin om mee te doen? Kom dan gerust eens langs op één van onze repetities in lagere school Perspectief.

Taalondersteuning

Terwijl de kinderen zingen en musiceren, kunnen de ouders gratis Nederlandse les volgen. Vier vrijwilligers begeleiden de ouders: Marc Wiesé, Elisabeth Meerts, Vera Huyghebaert en Karina Dekeyzer. Zing Zang Zong betrekt de ouders zo veel mogelijk bij alle activiteiten van het kinderkoor. Zo hebben zij de kans het rijke culturele aanbod van Antwerpen samen met hun kinderen te ontdekken.Volwassenenkoor ZING ZANG ZONG XL

In het voorjaar van 2015 is Zing Zang Zong begonnen met een volwassenenkoor, Zing Zang Zong XL. Ook hier is de instapdrempel bewust laag. Iedereen die wekelijks een uurtje wil zingen is welkom.

Buurtconcerten

Het kinderkoor organiseert regelmatig gratis buurtconcerten. Zo hebben jonge ensembles de kans om podiumervaring op te doen. 

Schoolprojecten

Zing Zang Zong komt graag ‘aan huis’ musiceren in lagere scholen. Dat kan als voorbereiding van een schoolfeest of optreden, of gewoon om de kinderen te laten kennis maken met muziek en te leren genieten van samen zingen.


Museumbezoeken

ZING ZANG ZONG organiseert  regelmatig museumbezoeken voor de kinderen en hun ouders, ook tijdens de schoolvakanties.

Concertbezoeken

We wonen regelmatig concerten bij met de kinderen en hun ouders, o.a. de Kidconcerten van deFilharmonie. Dit is steeds een prachtige, onvergetelijke ervaring.

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2016:

Muziekinitiatie

Elke week (behalve in de schoolvakanties) een uurtje, deels individueel en deels in kleine groepjes.
Kinderen krijgen instrumentles (piano/blokfluit) en samenspel. Er wordt veel aandacht geschonken aan zingen, spelenderwijs zetten kinderen hun eerste stappen in de algemene muziekleer. 

Blokfluit-ensemble

Musiceren op maat! Er worden groepen gevormd volgens speelvaardigheid. De nadruk ligt op renaissance- en barokmuziek. We proberen regelmatig op te treden op plaatsen waar mensen minder gemakkelijk toegang vinden tot concerten (ziekenhuizen, rusthuizen, asielcentra, …).
Naast het musiceren in groep is er mogelijkheid om individuele blokfluitles te volgen.image-28726-DSC_5400.JPG?1463492043044
Ouders en vrijwilligers aan het werk met taalondersteuning.
image-28728-DSC_6579.JPG?1463492107306
ZING ZANG ZONG XL tijdens het slotconcert in IVCA.
image-28724-DSC_7311.JPG?1463492184423
Op bezoek in het Middelheim Beeldenpark.